Van dromen naar werkelijkheid

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 18:08

De afgelopen jaren werkten we aan het plan om onze droom werkelijkheid te laten worden; op de fiets de wereld over.

Dit betekende voor ons, naast sparen, vooral ervaren hoe en met welke spullen wij het prettigst reizen. Dit is de afgelopen jaren best een zoektocht geweest. Een zoektocht naar balans tussen comfort en (licht)gewicht. Zo vervingen we onze dunne slaapmat voor eentje van 10 cm dik; zwaar maar wat een slaapgenot! Ook hebben we een wereld aan kruiden en azijnsoorten mee, omdat we zo van koken houden. De keuken is voor ons belangrijk; er gaat een koekenpan mee en nog een pan. Een e-reader met daarop diverse kookboeken geüpload. Een ware uitdaging om lekker te koken op een benzinebrander.

Gewichtwinst proberen we dan weer te halen uit o.a. kleding, deze zijn licht, sneldrogend en de jassen van dons. We slapen onder quilts; deze hebben geen rits en zijn ook van dons. En als het ‘s nachts koud is, knopen we de 2 quilts aan elkaar en creëren we een ‘winterdekbed’. Overal is wel wat voor te zeggen, maar hier voelen we ons voorlopig goed bij en dit gevoel eventueel bijstellen kan altijd nog. Eerst maar eens op reis voor langere tijd dan een vakantie. 

 

Sinds afgelopen oktober volgen we een cursus Spaans en Fotografie. Gewoon, omdat we het hartstikke leuk vinden en als we ons ook nog een beetje verstaanbaar in Zuid-Amerika kunnen maken, is dat heel mooi meegenomen. 

De komende anderhalve maand besteden we nog aan tandartsbezoeken (de meeste behandelingen zijn om te voorkomen dat we in een minder ontwikkeld land op de stoel terechtkomen). Nog 3 lessen Spaans, 2 lessen Fotografie, onze website zo veel en goed als “reisklaar” maken, maar bovenal onze vrienden en familie gezellig zien. 

Hoe dan ook, op 1 april gaan we een ongekend avontuur tegemoet; een onbeschreven leven op de fiets. We hebben er ongelooflijk veel zin in!

Een van de leuke opdrachten tijdens de cursus Fotografie: leg een belangrijke gebeurtenis vast op camera.

We kozen voor het stoppen van ons werk, inpakken en daar gaan we! 


Reactie plaatsen

Reacties

Esther Brinkers
2 jaar geleden

Johan en Wendy wat een prachtige foto's hebben jullie gemaakt. Mooi vastgelegd, het stoppen met werken! Heel veel succes met de laatste voorbereidingen. Groetjes, Esther

Jorrit
2 jaar geleden

We zijn jaloers op jullie plannen , dit gaat veel verder dan wat wij gedaan hebben. We zijn naar st.Petersburgs gefietst maar met de huidige situatie zou ik van Helsinki met de boot naar Estland oversteken en met een boog over de Russische enclave heenrijden. Bovendien moet je in Rusland een visum hebben
Groeten uit Spanje Jorrit en Alie