Israël

Tel Aviv, zaterdag 7 oktober 2023; Het is 6 uur in de ochtend als het luchtalarm afgaat. Er wordt op de deur van ons appartement geklopt: “Get out of the room!” We realiseren ons dat het menens is. 

Lees meer »
De zon tegemoet

De maanden november en december 2022 zijn we thuis en besteden we waardevolle tijd aan onze familie en vrienden. Op 28 december stappen we weer op de fiets, richting het zuiden, de zon tegemoet!

Lees meer »

Van Polen naar huis

Eind september fietsen we Polen binnen. De houten huizen worden vervangen door stenen huizen. Het landschap is heuvelachtig en we fietsen de herfst in. De campings zijn half september al gesloten.

Lees meer »

De Baltische Staten

Met de bus zijn wij van de Noordkaap naar Rovaniemi gegaan. Daar hebben we 4 dagen op de camping gestaan en de kerstman opgezocht. Vervolgens hebben we de nachttrein naar Helsinki genomen. Maak met dynamiet een gat in een rots en je hebt een verschrikkelijk mooie kerk.

Lees meer »


Onherbergzaam Spitsbergen

In Oslo laten we de fietsen, de tent en het merendeel van onze bagage achter en is expeditieboot de Ocean Atlantic op Spitsbergen voor een week onze thuishaven.

Lees meer »


Duitse dijken

De paar dagen rust in Kostverloren heeft ons goed gedaan, de storm is geweken en we zijn klaar om nieuwe grenzen over te gaan. Met nog 1 hagelbui trotserend verlaten we Nederland en pakken we de North Sea cycle route (EuroVelo 12) weer op.

Lees meer »

Hollandse seizoenen

Jaren leven we toe naar dit ene moment: ons nieuwe leven, reizen over de wereld op de fiets met als eerste bestemming de Noordkaap; het begin van een droom die werkelijkheid wordt; een prachtig en spannend avontuur. En dan ineens is het zover: het is 1 april 2022.

Lees meer »