Hollandse seizoenen

Gepubliceerd op 7 april 2022 om 16:47

Jaren leven we toe naar dit ene moment: ons nieuwe leven, reizen over de wereld op de fiets met als eerste bestemming de Noordkaap; het begin van een droom die werkelijkheid wordt; een prachtig en spannend avontuur. En dan ineens is het zover: het is 1 april 2022.

 

Dan blijkt die droom in beginsel toch 2 kanten te kennen. Een mooie en emotionele kant. Eentje van vreugde en verdriet. Natuurlijk wisten we dat het niet makkelijk zou zijn om je dierbare familie en vrienden een hele tijd niet te zien en dat het moeilijk zou zijn om afscheid van je collega’s te nemen. Als afscheidscadeau krijgen we een video met prachtige, mooie persoonlijke woorden van al deze lieve mensen.

 

In de eerste week worden we ook nog getrakteerd op de 4 Hollandse seizoenen.
We vertrekken van huis en fietsen door een besneeuwd landschap; winterse taferelen.
In Groningen aangekomen staan sommige bomen en planten al volledig in bloei; het is toch echt lente.
Van Groningen fietsend richting de grens met Duitsland eten we onze lunch in de zon, op een beschutte plek voelt het aan als zomerse zon.
We zijn nog geen week onderweg of de wind verandert in een storm; een herfstachtige storm met heel veel regen. In het dorp Kostverloren blijven we een paar dagen. Niet alleen om de storm, die nog een paar dagen flink tekeer gaat af te wachten, maar ook blijkt de minicamping de ideale plek om alles even rustig een plek te geven en leren we een beetje onthaasten en wat het betekent om niks te moeten. We genieten! 


Reactie plaatsen

Reacties

Peter van Loo
2 jaar geleden

Hoe Hollands kan jullie avontuurlijke reis beginnen, zo dus. Zet hem op en weer door

Ingrid
2 jaar geleden

Ik dacht idd al aan jullie met het herfstweer hier. Nou wat dat betreft is de kop eraf en kan het alleen maar beter worden toch zegt de optimist..